måndag 29 november 2010

Adventspyssel

Om två veckor ska eleverna på skolan ha luciatema. Det är en dag då de väljer en aktivitet som är kopplat till advent/lucia/jul. Det finns många stationer att välja på, och textilslöjden ska också erbjuda platser för pyssel. Jag lovade att komma upp med några idéer till vad de kan få göra hos mig. Det här är vad jag lyckades knåpa ihop. Många av idéerna är hämtade ur Stoff & Stils julkatalog.


De kan få sy en julstrumpa eller skira tygkorgar till en befintlig ljuslykta.


Eller varför inte en strut man kan fylla med någon överraskning i juletid. Kanten är virkad i blått garn med metalltråd i. Samma garn har jag använt till den virkade stjärnan. Mönstret är från Garnstudio.


Hjärtan att dekorera med (ska fyllas med vadd men hade ingen hemma), en mini julsäck med en broderad snöflinga eller en vändbar korg är också saker de kan få skapa. Mönstret till korgen finns här. Ska bli kul att se om jag lyckas få några intresserade och vad de issåfall väljer att göra!

måndag 15 november 2010

Cirklar, höstutmaningenDetta är plagg nummer två i höstutmaningen (som för övrigt går mot sina sista två veckor). Det är en tunika med sitt ursprung efter samma mönster som den förra, men denna gång med några enkla förändringar från ottobremönstret. Den gick snabbt att sy fram till bandkantningen i hals och ärm. Där grubblade jag på vilken metod jag skulle använda mig av. Det blev faktiskt lite handsömnad också.

Den här är använd och tvättad några gånger sedan den blev klar, innan jag fick den på bild. Jag har dock ingen livebild ännu. Maken är bortrest resten av månaden med kameran i bagaget. Jag har fått låna föräldrarnas kamera till denna bild, men sen var minneskortet fullt.

Tyg & mönster:
Cirkeltyget är i viskos/lycra och är en stuv från Dollys. Randig interlock från e-slöjd. Mönstret har haft sin utgångspunkt i Ottobre 1/2010.

Jag har sytt en lila sjal också och gjort ett virkat armband i metalltråd och pärlor, som också ska ingå i höstutmaningen. Mer är alltså på gång!