onsdag 24 mars 2010

Syskonmatchning


Jag håller egentligen på med kläder till mig själv, klänning och bolero. Men då det hela tiden behöver göras justeringar för passformen tar det tid. Därför stack jag emellan med den här molntröjan till storebror. Och det var så kul och allt flöt på så bra, så jag bestämde mig för att också sy en till lillebror, men med en annan applikation.Rymdraket och planet fick det bli till 3-åringen, här några detaljbilder.


Ettåringen fick en fågel på gren. Den här har funnits en längre tid i mitt skissblock, men velat på tyg till fågeln, men när jag beslutade mig för rymdtemat föll allt på plats och jag klippte därmed också ut ett par muddisar till lillebror när jag ändå var igång med det orangea tyget.


Det här är första gången jag syr "likadana" parallella plagg, och det var ju mycket smidigt. Halsen bandkantades med muddväv medans ärmar och nederkant fållades med tvillingnål.


Tyg & mönster, tröja: Molntyg i interlock från JNY Design. Mudd från MG tyger. Mönstren kommer från Ottobre nr 3/2007 resp. 1/2010, något modifierade.

Tyg & mönster, byxa: Det randiga velourtyget kommer från Sundbybergs Textilcentrum. Mönstret är modifierat från Ottobre 4/2007.

20 kommentarer:

 1. Vad fina kläder. Och vad fint det var med rött till det gröna. Hoppas syskonen blir glada. Det är alltid extra kul när de upptäcker att de "ser likadana ut" och faktiskt gillar det. Min dotter älskar det.

  SvaraRadera
 2. Jättefina kläder! Kul med applikationerna!!

  SvaraRadera
 3. Kjempeflotte klær, og råfine applikasjoner!!
  Så gøy med søskenmatch=)

  Gleder meg til å se kjolen og boleroen=)

  SvaraRadera
 4. Så schysst (och nydanande) med applikationer på molntygerna :-). Härligt!

  SvaraRadera
 5. Den med raket är ju helt galet fin....du är en stjärna...

  SvaraRadera
 6. Molntyget är ju jättefint liksom tröjorna såklart. Gillar även det randiga velourtyget mycket.

  SvaraRadera
 7. Så snygga! Jättefina applikationer! Använder du din vanliga symaksin när du syr applikationen eller har du någon brodermaskin?

  SvaraRadera
 8. I LOVE IT!! skit coola tröjor, kanske att jag själv tar tag i applikationer nu (allt material finns ju hemma liksom!! )

  SvaraRadera
 9. Riktigt snygga och coola :)!

  SvaraRadera
 10. Le Petit: Applikationerna är sydda med den vanliga symaskinen! riktigt kul var det att göra dessa, det gav mersmak :-)

  SvaraRadera
 11. Kjempestilige klær til begge to. Tøffe applikasjoner og fargekombinasjoner. Kjempegøy å ha noe nesten likt, men likevel ikke helt likt.

  SvaraRadera
 12. Kul att du hittade till min blogg! Och roligt att hitta hit till dig och dina fina grejer (och till några inspirerande bloggar till som jag hittills missat via din blogglista!) Gillar verkligen rakettröjan!

  SvaraRadera
 13. Så snygga tröjor! Kul med applikationerna på moln tröjor, känns nytt och roligt! Önskar att jag oxå tog mig tid för fler applikationer, nu blev jag iallafall inspirerad!

  SvaraRadera
 14. Snyggt! By the way, såg din man i Metro igår! :-)

  SvaraRadera
 15. Som vanligt väldigt snyggt!! Moln tyget är helt underbart;)

  SvaraRadera
 16. SNYGGA applikationer!!!! jättefina.

  SvaraRadera