söndag 26 september 2010

Ett vinstpaket

För en tid sedan vann jag en tävling hos AMDA Design. I fredags kom avin, så jag skyndade mig att hämta ut den. Det var en stjärnhoodie i valfri storlek upp till stl 98. Jag fick välja tyger själv och valet föll på denna kombination. Jag är supernöjd med resultatet! Tack Amandha!


Valde största storleken och tänkte till min 2-åring som idag har stl 92. Den var dock så pass stor att den passar bättre på min 4-åring. Kul, då kan båda två hinna ha den. Och snygg är den så det förslår. Hörde en kommentar fällas om den på vägen hem efter en shoppingtur. En mamma till en annan: Den där jackan var snygg, och nickade åt sonen...

Min egen sömnad sniglar sig fram. Jag knåpar fortfarande på min tunika. Det tar ju mycket tid när man behöver göra justeringar, och det behövs det den här gången. Får se om jag ror projektet i land. Har också klippt ut tyg till ett par byxor åt sonen. Det är ju frestande att lägga bort projekt som "krånglar", så vi får se vad som blir klart först!

Ha en bra vecka!

måndag 13 september 2010

Antar utmaningen!

Ja, jag antar utmaningen som Tokigt å Likt lyst ut, höstutmaningen 2010. Jag deltog i en motsvarande utmaning i våras, som även hon arrangerade. Det var kul att se vilka som anslöt sig, på så vis var det lättare att hitta fler bloggar som sydde till sig själv. Jag har noterat en ökad exponering i bloggvärlden av vuxenkläder under det senaste året, så det blir kul att se vilka fler som hänger på denna gång.


Här är det torka sedan jobbet drog igång, så utmaningen blir främst att lyckas hitta tid till att sy. Jag har i alla fall fått tid till egen mönsterritning i helgen på en tunika till mig, så det är i startgroparna i alla fall, tyget har jag redan...

Hänger du med?

söndag 5 september 2010

En gåvaHar inte sytt på 4 veckor, det har varit så hektiskt med skolstarten på jobbet så orken har inte funnits. Känner att det börjar lägga sig, så jag hoppas på mer sytid igen. Visar en klänning som syddes i sommar och blev en present. Det är samma modellen som den här tunikan, fast med en lila bård nertill, så då blev det en klänning.

Tyg & mönster: Blommigt tyg är en viskos/lycra som fyndades på Ohlssons tygers stuvhörna. Det lila tyget är i samma materialblandning, men kommer från MG-tyger. Mönstret är omritat från t-shirt till klänningen, men grunden kommer från Ottobre 3/2007.