söndag 19 februari 2012

Syfestival 2012


Igår besökte jag Syfestivalen i Älvsjö. Jag hade sällskap av två kurskamrater som också studerar textilslöjd på distans. När vi hade broderi på kursen hade jag funderingar på att göra ett tenntrådsbroderi, något som jag aldrig prövat. Då det var för mycket stök kring att anskaffa rätt material lades den planen på is. När jag passerade Gällivare Textils monter spanade jag in deras mönsterbok och material. Jag fick med mig hem en armbandssats och handboken.

Jag köpte också ett specialgarn som ska bli en volangscarf. Man ska bara sticka 7 maskor brett sägs det. Sedan spanade jag lite på trikåtyger till sönerna. Jag passade på att handla staden-tyget av Strömming som jag funderat flera gånger på. Jag har aldrig sytt i bambu, så jag är lite nyfiken på att utforska det materialet. Jag fick också se hennes 3 veckor gamla son, som var så fin där han låg och sov i hennes famn. Sedan blev det ett impulsköp på Mjuka Tyger. Yngsta sonen gillar djur, och giraffer är hett, och även rosa är en favortfärg, så jag slog till när jag fann en stuvbit. Mycket trevligt var det, även om jag hade hoppats på att LG sömnad skulle vara med (underklädes mönster och material). Jag vet att de varit med på Syfestivalen tidigare. Nu ligger tygerna i tvättmaskinen i alla fall :-)

4 kommentarer:

 1. Tenntrådsbroderi låter spännande. Ska bli kul att få se resultatet. Vilka härliga tyger du har köpt! De kommer säkert att gå hem hos pojkarna.

  Så synd att Lisa inte var där. I år valde Lisa att inte åka upp på den här mässan för den låg fel i tiden för henne, men till hösten är hon (och jag) där igen. Om du inte kan lugna dig tills dess ring eller maila Lisa.

  SvaraRadera
 2. Camilla, jag har provat på tenntrådsbroderi för många många år sedan. Det blev ett armband. Vi hade syjunta i min studentkorridor och en granne lärde oss hur man gjorde. Lycka till! /Marica

  SvaraRadera
 3. jag sörjer såå att jag inte kunde åka på festivalen...den där volangsjalen du köpte garn till är jag jättenyfiken på, uppdatera gärna hur det går med den! Och vad heter sånt garn tro?!

  SvaraRadera
 4. Kikar in för att berätta att en ny "Använd det du har" utmaning startar i april.

  Hoppas att du vill vara med igen.

  Kram Bea

  SvaraRadera