söndag 30 maj 2010

Slutspurt i vårutmaning, top & re-do


Slutspurten i vårutmaningen 2010 blev en kortärmad top och en re-do:ad jeanskjol.

Tröjan är ett nytt försök med raglan men med kort ärm och v-ringning. Mönstret är ett helt annat än den här. Tänkte att denna kunde vara lite rymligare, så den kunde användas ovanpå en annan tröja de lite kallare dagarna, och som den är de soliga och varma dagarna. Jag har använt tröjan redan och efter tvätten gjort lite justeringar i sidsömmarna innan den fastnade på bild. Det blev till det bättre. Tycker nog att den är lite för lång också, men det blir ingen justering på just det här plagget.

Tyg & mönster: Tyget är en viskos/lycra och kommer från MG-tyger. Mönstret är från Allt om Handarbete, 3/2009 m. 103.

Kjolen är omgjord från ett par sönderslitna Levi’s jeans. Det var revor vid grenen där låren möttes. Jag klippte av byxbenen vid revorna, och använde byxbenen till kjolvåder. Linning med fickor är i princip intakt från byxan. Det är bara den nedersta biten på grensömmen där bak som är justerad (så det inte blir en ankstjärt). Vidden på kjolen gav sig självt, baserad på vidden på byxbenen. Jag har redan använt kjolen och jag trivs mycket bra i den här modellen. Paktiskt också med alla fickor som redan fanns.


Här är de senaste plaggen kombinerade tillsammans

Summering vårutmaningen: Det blev 3 toppar, två kjolar, en klänning, en bolero och en väska. Jag har använt samtliga plagg. Den bruna mönstrade kjolen är den som blivit minst använd. Modellen är lite snävare samt mönstrad. Mönstringen gör den mer svårmatchad och jag har större användning av en kjol med mer vidd i. Detta tar jag med mig för framtida sömnad. För mer kommer det att bli, även om våren kan sägas vara förbi. Jag kommer fortsätta sy till mig själv även i fortsättningen.

Välkommen säger jag till sommaren!

torsdag 20 maj 2010

Same, same but diffrentTvå T-shirts i djungeltyget men med olika kantavslutningar. Nu är det slut på tyget. 1 meter räckte till tre tröjor. Dessa två och en långärmad i mindre storlek, som visas här. Den med gula kanter har getts bort i 3-års present. Den med grön mudd och vit passpoal fick storebror, som här visar tröjan live!


Tyg & mönster: Tyget kommer från JNY Design, gul jersey från Mjuka Tyger och grön mudd från MG Tyger. Mönstret är ett modifierat Ottobre i stl. 110.

måndag 10 maj 2010

Kläder till storebror, jeans och mössa


Ett par nya jeans till storebror har just blivit klar. Det behövs flera par den här årstiden. Modellen kallas slank byxa, och den är fortfarande väldigt rymlig till min smalis. De ändringar som är gjorda från mönstret är att göra avskärningar för ”knälappen”. De har också smalnats av i benvidden nertill m drygt 1 cm per sida (ca 5 cm sammanlagt). Då de är väldigt långa på honom ännu, har de fått en resår nertill också.

Tyg & mönster: Tyget är en stuv från Ohlssons Tyger. Mönstret är från Ottobre 4/2007, stl 104.
Mössa
En mössa till sonens jacka har också blivit sydd. En knut i toppen har den här modellen.


Tyg & mönster: Tyget är en viskos/lycra från MG tyger. Mönstret är från Allt om Handarbete, 3/2009.