lördag 11 augusti 2012

Roligaste sömnaden på länge!


Den här tunikan har varit klar i ca två veckor. Det är fotograferingen som jag har svårt att få till, nu när jag syr så sporadiskt. Men så hade jag tagit mig i kragen, plockat fram mina ofotade plagg och hängt upp denna. Det blev en bild men sedan är batteriet helt slut. Laddaren är försvunnen efter semestern, och jag har vänt upp och ner på huset för att hitta den. Tyvärr verkar det som att vi tappat den, fast vi har inte använt den under våra semesterresor, men vi hittar den inte/finns inte. Det var maken som packade ner den och ev upp den, men han vet inte heller var den kan vara. Dessutom är makens iphone inlämnad för att den krånglar, så jag har inget att fota med. Visar då denna enda bild, fast jag hade tänkt att ta en livebild också, den är nämligen finast på, för skärningen hamnar "rätt" då.

Mönstret har sin grund i en klänning, mönster från Stoff och stil, som jag också sytt (ofotad). Jag gillade den här formen på avskärningen. Däremot ville jag testa att klocka den nedre delen för att få vidd men utan att rynka. Så det enfärgade har jag ritat eget mönster till. Ärmen var kort, men jag gjorde den så lång som tyg stuven räckte till. Där förlängde jag ytterligare genom att klocka manschetten, så det går i stil med livet. Eftersom den redan var så rosa, så kunde jag sockra på lite till, så jag satte spets också i skarven mellan tygerna. Till halsen hade jag lite trosresår som jag sydde fast, något jag sett andra använda i halsringningen, ett enkelt sätt att fixa halsfållen. Baksidan blev mer jobb med att omarbeta, den var inte avskuren. Där har jag gjort en liknande skärning som fram, men tagit bort inprovningarna. Den upplevs inte lika klockad, trots att jag öppnat upp på samma sätt, men det är ju rumpan som putar ut, så för att den också ska upplevas som klockad behöver jag ställa ut vidden mera, och där finns lite förbättringar att göra. Den är dock helt funktionsduglig och kommer att användas som den är!

Har sytt lite annat också, men det här projektet har varit det mest kreativa med en del egen konstruktion där idén vuxit fram under projektet och dessutom blev så bra som jag hoppats på, därför toppar det det roligaste sömnadsmässigt denna sommar!

6 kommentarer:

 1. Åh den är söt som socker! Visst är det roligt när man får fundera och klura ut egna lösningar.

  SvaraRadera
 2. Den ser riktigt skön och mysig ut, jag gillar skarpt färgerna och att du valt två olika tyger.

  SvaraRadera
 3. Älskar det randiga! Å kombinationen är urfin och gillar verkligen att du har använt spetsen också, det hade inte varit samma utan den.
  Ser gärna livebild sen när laddaren dyker upp!

  SvaraRadera
 4. Så snygg!!! Snygg kombo av randigt och enfärgat och klart att spetsen ska vara med!

  SvaraRadera