söndag 22 maj 2011

Min marina tröja


Detta blev mitt tredje bidrag i Spring Top Sewalong 2011. Den är inspirerad av det marina modet. Ville därför göra en enkel modell, inte så djupt ringad och gjorde 3/4-dels ärm i en utställd trumpetvariant.


Tyg & mönster: Tyget är en singlejersey i viskos/lycra och kommer från Stoff och Stil. Mönstret är en kombination av två Ottobremönster, nr 3/2009 och 1/2010.


Idag bjuder jag på en helbild av mig själv. Den här tröjan är skön att bära och används flitigt!

söndag 8 maj 2011

Polka Dot Top


Här kommer mitt andra bidrag i Spring Top Sewalong 2011. Detta är en ny modell för mig, men baserat på mitt egengjorda mönster. Mönstret är på en klänning som kan ses här och här. De förändringar jag har gjort är att vid avskärningen dela upp nedre delen i fyra våder. Mittvåderna har jag rynkat. I sömmarna har jag en svart passpoal för effektfull kontrast. Tyget var knappt (0,9 m), så det blev fjärilsärmar istället för puffärm. Dessa är fållade med rullfåll, likaså nederkanten.Here is my second contribution in Spring Top Sewalong 2011. This is a new model for me, but based on my own-made design. The original pattern is a dress, that can be viewed here and here. I have made some changes. The lower part front and back got four panels. Those in the middle I have wrinkled. I added black piping for contrast. The fabric was slightly less than (0.9 m), so I made butterfly sleeves instead of puff sleeves. These are hemmed with rolled edge, as well as the bottom.

lördag 7 maj 2011

Lila rutig blus


Här kommer en bild på den lila rutiga blusen som visats i några inlägg längre ner. Den här deltar jag med i Spring Top Sewalong 2011. Här kan ni se de andra bidragen.

Tyget är av tunn bomull och köpt från MG-tyger. Mönstret kommer från tidningen Knipmode vår/sommar 2010.


Topen jag bär under passar bra att använda de dagar det är lite kyligare. Behövs ju mellan varven den här årstiden när värmen åker berg- och dalbana.

This in my first entry in Spring Top Sewalong 2011. "Purple plaid blouse" that has been shown in a few posts further down. Here you can see the other contributions.

The fabric is a light-weight cotton and bought at MG-Tyger. The pattern is from the magazine "Knipmode", Spring / Summer 2010.

Sewalong och utmaning


Jag har tänkt att delta i Spring Top sewalong som Made by Rae anordnar. Jag fick nys om den här utmaningen förra året via Emiliten, då hon deltog.

Jag kommer att delta med blusen i nedan inlägg, ska bara få till en livebild också och så ligger en nästan klar top här hemma som aldrig hinns med att göra annat än korta pass. På måndag den 9/5 är sista dag för att presentera bilder på flickr.

Utmaning
Jag har också blivit utmanad av Emiliten att delge några saker om mig själv.
Här är frågorna:

1. Hur länge har du bloggat?
Jag publicerade mitt första inlägg för 1,5 år sedan.

2. Vad handlar din blogg om och vad skriver du i den?
Det är en skaparblogg med tonvikt på maskinsömnad. Barnkläder var det mest inledningsvis, men mer och mer blir det också vuxenkläder till mig, och någon gång till min man. Jag syr bara för eget bruk, inte på beställning.

3. Hur många bloggar återvänder du till regelbundet?
Det varierar. Jag följer massor med bloggar (över 200 på läslistan) och kollar in många av dessa i mer eller mindre omfattning.

4. Vad gör din blogg speciell?
Jag tycker inte jag erbjuder något unikt, utan jag visar upp mina sömnadsalster, både barn- och vuxenkläder främst.

5. Av de bloggar du läser, hur många är dagboksbloggar och hur många är ämnesbloggar?
Jag följer några vänners dagboksbloggar, men i övrigt ämnesbloggar - sy/hantverksbloggar.

6. Tycker folk som känner dig att du är dig själv i din blogg?
Vet inte, har aldrig fått någon kommentar kring det.

7. Har du träffat folk IRL, efter att ha träffat dem via bloggen?
Jag hälsade på Gekko på en syfestival, då jag även presenterade mig själv. Sedan har jag ju handlat på mässa i montrar, som jag senare förståt har bemannats med hjälp av bloggerskor vars sidor jag besökt.

8. Hur ser bloggandets nackdelar ut för dig?
Nackdelen är att det blir en tidstjuv från både familj och den egna tiden. Även om jag själv inte producerar så många inlägg, läser jag andras bloggar via min blogg (det blev mer sedan jag hade egen blogg jämfört med innan).

tisdag 3 maj 2011

Awards

Jag har hunnit få två stycken awards dessa tysta veckor. Den första fick jag av Kaoz, Liebster blog award.


Awarden ska ges vidare till 5 bloggare med mindre än 100 följare, på det sätter kan fler upptäcka alla de fina och inspirerande bloggarna som finns runt omkring!!

Den andra fick jag av Mulliga M


I och med den var jag "tvungen" att avslöja åtta saker om mig själv.
Då jag redan har avslöjat en del i en tidigare award väljer jag att avslöja sömnadsrelaterade saker:

1. Jag har två symaskiner, en "vanlig" och en overlock.
2. Jag syr vid en liten hörna i vårt sovrum (bor i en 3:a).
3. Jag undervisar i textilslöjd för elever mellan år 3-9 (och i matte år 6).
4. Jag har lärt mig många nya tips & trix tack vare tips och "tutorials" på bloggar.
5. Jag har arbetat som sömmerska (interiör), säljare av herrkläder, tyger och hemtextilier bl a.
6. Jag har haft praktik hos BiB (Big is Beautiful) när jag som 20-åring läste Design & Marknadsföring (i Örebro).
7. En annan praktik gjorde jag på KF (Konsumentföreningen). Där gjorde jag en skiss på ett motiv, som sedan blev använd som tryck på en skjorta.
8. Egen mönsterkonstruktion är det jag utvecklar mer och mer just nu, jättekul!

Även denna award skulle jag skicka vidare till bloggar, som har färre än 100 följare. Efter lite funderingar så märker jag att några av de jag funderade på (lite nyare bloggar jag funnit) antingen redan hunnit skicka till mig (Mulliga M) eller har fått (ExDesign), så jag väljer att stå över.

Tack Kaoz och Mulliga M, det värmer att få bli tilldelad en award, och jag sänder dem åter till Er!