söndag 28 februari 2010

Bröllopstider


Idag firar jag och maken 4-årig bröllopsdag. Som hjälp med att hålla brudbuketten agerade min systerdotter "brudnäbb", då 12 år gammal. Jag sydde den här två delade klänningen till henne för detta uppdrag. Det var inte lätt att hitta mönster till hennes ålder, antingen för små storlekar (8 år) eller vuxen storlekar. Valet föll på ett vuxenmönster som fick arbetas om. Det blev lakansvävs toiller som syddes och justerades. Sedan var det till att klippa i riktiga tyget. Då kunde jag inte prova på henne längre då vi bor 10 mil ifrån varann. Jag sydde in blanco och vi provade först hos fotografen samma dag... och den satt som en smäck!

Nu förbereder jag mönster för en ny klänning inför ett stundande bröllop. Den här gången en klänning och bolero till mig själv. Den ska vara klar till påskafton, då en av mina bästa vänner gifter sig. Jag ska dagen till ära vara toastmaster, så nu letar jag efter ljus och lykta efter passande tyg. Mönster har jag bestämt. Livet på klänningen är redan testat med en toille.

Tyg & mönster: Tyget kommer från Dollys (Odenplan). Mönstret är omarbetat ur en Allt om Handarbete 1995, vet inte nummer.


Jag och min systerdotter

11 kommentarer:

 1. Hoppas ni får en bra bröllopsdag! Vilken fin klänning du hade gjort. Vilket arbete!

  SvaraRadera
 2. Supersnygg klänning och vilken tur att den passade så bra:)
  Kul med bröllop föresten, det är alltid något alldelens extra att få gå på. Hoppas att du hittar tyget du söker efter

  SvaraRadera
 3. Wow, vilken klänning! Underbara bilder!

  SvaraRadera
 4. Vilken ljuvlig klänning hon fick. Synd att de växer så fort att hon inte kan använda den igen. Vad spännande det ska bli och se vad du hittar för tyg och vad det blir för modell.

  SvaraRadera
 5. Jösses!! Urtjusigt!!! Hoppas ni hade det underbart i går!!

  SvaraRadera
 6. Nydelig kjole!! Og grattis med bryllupsdagen, håper dere hadde en fin dag på søndag=)

  SvaraRadera
 7. Så vackra ni är! Hoppas jag själv blir lika vacker i MITT bröllopsfotoalbum när sambon väl får tummarna loss och friar :-)

  SvaraRadera
 8. Wow.....helt fantastikt vackert och klänningen sitter verkligen perfekt.

  SvaraRadera
 9. Å vilken fin klänning!

  SvaraRadera
 10. Gud vad duktig du är som syr såna här fina klänningar!!

  SvaraRadera
 11. Gud så fina ni är!! Verkligen duktig du är!!

  SvaraRadera